Terug

Volg Vandaag Inside

Advocaat als vrijwilliger aan de slag bij FC Utrecht: 'Enorm groots gebaar'

Advocaat als vrijwilliger aan de slag bij FC Utrecht: 'Enorm groots gebaar'

24 mrt 2022, 14:30

Dick Advocaat gaat volledig gratis aan de slag bij FC Utrecht. Dat vertelde technisch directeur Jordy Zuidam aan Voetbal International. 'De kleine generaal' gaat de functie van mentor vervullen in de Domstad.

René Hake moest dinsdag het veld ruimen na een beroerde reeks met Utrecht. Zijn assistent Rick Kruys (36) neemt in ieder geval tot het einde van het seizoen de honneurs waar. Zijn staf is aangevuld met Michael Silberbauer en Advocaat. 'Dat was ook op voorspraak van Rick', aldus Zuidam. 'Hij krijgt als trainer nu echt de kans. Dan is het super fijn dat hij kan klankborden met een trainer die al zoveel heeft meegemaakt. Dick kent bovendien de club en ze hebben eerder al samengewerkt. Dit is een win-win-situatie.'

De vriend van de show gaat, op eigen verzoek, echter geen cent verdienen in Utrecht. 'Dat is een enorm groots gebaar. Het geeft ook aan wat voor een liefhebber Dick is. Hij is een oud-speler van de club en is hier als trainer natuurlijk fantastisch vertrokken door de play-offs te winnen. Ook nu is hij hoopvol: hij denkt dat we ook dit seizoen nog mooie dingen kunnen bereiken.'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.