Terug

Volg Vandaag Inside

Advocaat Ali B ontevreden over traag proces: 'Buitengewoon frustrerend voor cliënt'

24 mrt 2022, 15:15

Het is alweer twee maanden geleden dat The Voice onder vuur werd genomen door Tim Hofman in een speciale BOOS-aflevering. Naar aanleiding van de uitzending werden verschillende aangiftes gedaan tegen meerdere (ex-)werknemers van The Voice, waaronder Ali B. In een reactie aan Shownieuws laat zijn advocaat Bart Swier weten dat hij en zijn cliënt ontevreden zijn over de gang van zaken.

Tegen de zangcoach van The Voice of Holland zijn zover bekend twee aangiftes gedaan, waarvan één voor verkrachting, zo vertelde de aanklaagster aan programmamaker in de BOOS-uitzending op YouTube. Het initiatief ligt momenteel bij het Openbaar Ministerie, dat moet beslissen óf er een strafrechtelijk onderzoek gaat plaatsvinden. 'Het is buitengewoon frustrerend voor cliënt', zegt advocaat Bart Swier. 'Ik doe wat ik kan om het proces sneller te laten verlopen, maar er zijn weinig juridische middelen om dit op korte termijn af te dwingen. Dit is voor niemand goed, en in het bijzonder niet voor cliënt.'

Het OM reageert begripvol op het ongeduld. 'We begrijpen heel goed dat alle betrokken zo snel mogelijk uitsluitsel willen. Tegelijkertijd is zorgvuldigheid mogelijk nog belangrijker', nuanceert een woordvoerder. 'We nemen daarom de tijd om alle gedane aangiften zorgvuldig en met de juiste experts te bestuderen. Op grond daarvan zullen we een beslissing nemen met betrekking tot het instellen van een strafrechtelijk onderzoek.'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.