Terug

Volg Vandaag Inside

Advies voor Giakoumakis: 'Denk dat hij in die categorie moet blijven'

Advies voor Giakoumakis: 'Denk dat hij in die categorie moet blijven'

17 feb 2021, 09:27

VVV-aanvaller Georgios Giakoumakis moet komende zomer de overstap maken naar een club waar hij sowieso aan voetballen toekomt. Dat is het advies van John van 't Schip, de bondscoach van het Griekse nationale elftal.

"Dat kan een stapje hoger zijn in Nederland of bijvoorbeeld bij een mooie Belgische club. Het is natuurlijk belangrijk dat hij er sportief en financieel op vooruit gaat. Maar hij moet wel een bewuste stap maken. Dat hij blijft voetballen, dat is het belangrijkste. Dan houd je ook de deur open naar het nationale team", aldus Van 't Schip, die volgende maand met Griekenland de WK-kwalificatie begint met een uitwedstrijd tegen Spanje.

Giakoumakis was in Griekenland eigenlijk al afgeschreven. VVV nam de 26-jarige aanvaller afgelopen zomer voor een kleine twee ton over van de Poolse club Górnik Zabrze. Giakoumakis, die bij de Limburgers nog een contract heeft tot medio 2022, is met 22 doelpunten topscorer van de Eredivisie.

Van 't Schip liet Giakoumakis in november in een oefenwedstrijd debuteren. De spits scoorde toen direct. "Hij heeft een geweldige ontwikkeling doorgemaakt het afgelopen jaar. Hij heeft het vertrouwen nu en speelt elke week. Georgios is ook helemaal afgetraind, aan het begin was hij nog een beetje zwaar. Dar heeft ook te maken met regelmaat, dat komt hem ten goede. Hopelijk kunnen wij daar ook van profiteren. Al is het voor hem bijna niet te doen deze lijn door te trekken."

De 57-jarige Van 't Schip maakt een vergelijking met Cyriel Dessers. De Belg blonk in het seizoen 2016/2017 uit bij NAC Breda, maar wist het daarna bij FC Utrecht niet echt waar te maken. Bij Heracles Almelo begon het voor Dessers weer te draaien. "Ik denk dat Giakoumakis een beetje in die categorie moet blijven."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.