Terug

Volg Vandaag Inside

ADO-trainer Kuyt vergelijkt zichzelf met Klopp: 'De omslag komt vanzelf'

ADO-trainer Kuyt vergelijkt zichzelf met Klopp: 'De omslag komt vanzelf'

10 sep 2022, 12:29

Dirk Kuyt is zijn trainersloopbaan bij ADO Den Haag dramatisch begonnen. De oud-speler van onder meer Liverpool en Feyenoord staat momenteel zeventiende in de Keuken Kampioen Divisie. Toch is Kuyt ervan overtuigd dat hij het tij nog kan keren, zo vertelt hij tegenover De Telegraaf.

Kuyt vergelijkt zijn situatie met die van Jürgen Klopp bij Liverpool. "Als Jürgen en ikzelf blijven vasthouden aan onze visie, dan komt de omslag vanzelf. In de zomer vertelde Ten Hag het me nog op het vliegveld op Ibiza, waar we elkaar troffen tijdens de vakantie", aldus Kuyt, die ook alvast vooruitblikt op de Champions League-clash tussen Liverpool en Ajax.

De oud-aanvaller van 'The Reds' ziet dat Liverpool mentaal sterk is en goed kan terugkomen na een zwakke wedstrijd. Eerder dit seizoen won de ploeg van Klopp nog met 9-0 van Bournemouth na het verloren duel tegen Manchester United. "Op afspraken zoals deze is Liverpool voor eigen publiek in staat om over elke ploeg in de wereld heen te walsen", aldus de hoofdtrainer van ADO Den Haag. "Zit het de club het even tegen, zoals in deze periode, dan doet het publiek er vaak nog twee of drie schepjes bovenop en ontstaat er een atmosfeer van onoverwinnelijkheid. Ik zou het bijzonder knap vinden als Ajax zich in die entourage tegen Liverpool onder die intense druk uit kan spelen", concludeert Kuyt.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.