Terug

Volg Vandaag Inside

ADO wordt vernederd door Sparta in eerste duel onder Brood: 6-0

ADO wordt vernederd door Sparta in eerste duel onder Brood: 6-0

22 nov 2020, 17:37

Trainer Ruud Brood is met een forse nederlaag begonnen bij ADO Den Haag. Sparta Rotterdam versloeg de zwakke Hagenaars met 6-0. Aan het einde van de tamme eerste helft brak spits Lennart Thy de ban namens Sparta. Na rust liep Sparta snel uit. Binnen een kwartier stond het via Sven Mijnans, Abdou Harroui en opnieuw Thy 4-0. Invaller Mario Engels verzorgde met zijn eerste doelpunten voor Sparta het slotakkoord.

De laatste keer dat Sparta zes keer wist te scoren in een eredivisie-duel was op 20 januari 2008, toen De Graafschap met 6-1 werd verslagen op Het Kasteel.

De spelers van Sparta droegen rouwbanden vanwege het overlijden van oud-doelman Pim Doesburg. Voorafgaand aan het duel werd ook een minuut stilte in acht genomen voor de overleden clubheld.

Sparta klimt door de afgetekende zege naar de tiende plaats in de eredivisie. ADO blijft met vier punten zestiende. Voor trainer Brood was het voor het eerst in zijn trainerscarrière dat hij zijn eerste competitieduel bij een nieuwe club verloor.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.