Terug

Volg Vandaag Inside

ADO Den Haag bevestigt Brood als nieuwe trainer, Bogers assistent

ADO Den Haag bevestigt Brood als nieuwe trainer, Bogers assistent

10 nov 2020, 10:50

Ruud Brood is de nieuwe trainer van ADO Den Haag. De Haagse eredivisieclub bevestigde dinsdag de komst van de 58-jarige Gorinchemmer, die een contract tekent tot medio 2022. Adrie Bogers wordt aangesteld als assistent voor dezelfde contractduur als Brood.

ADO ontsloeg na de thuisnederlaag tegen FC Twente afgelopen weekeinde (2-4) trainer Aleksandar Rankovic. De club behaalde slechts 4 punten uit de eerste acht competitiewedstrijden en staat zestiende.

Brood werd eind 2019 ontslagen bij NAC Breda. Sinds zijn vertrek daar zat hij zonder club. De oud-middenvelder van onder meer Feyenoord. Willem II en NAC Breda werkte bij talrijke clubs als coach, onder meer bij Heracles Almelo, RKC Waalwijk en Roda JC. Ook was hij assistent-trainer van PSV als rechterhand van Phillip Cocu. De meeste duels (161 stuks) zat hij op de bank bij RKC Waalwijk, de club die hij in zowel 2009 als 2011 naar de eredivisie dirigeerde.

Uitdaging

'ADO Den Haag is een mooie club met emotie en daar hou ik van. Dit is een fantastische uitdaging', zegt Brood over zijn aanstelling. 'Ik zie mezelf als een realistische, duidelijke en flexibele trainer, die graag samenwerkt. Ik hou van plezier, maar ben ook veeleisend. Het is voor mij belangrijk dat de club een nieuwe weg is ingeslagen. Er is een technisch hart gevormd en een bepaalde visie en beleid uitgestippeld. Ik wil de gekozen weg graag bewandelen.'

Martin Jol, hoofd van het technisch hart, is verheugd over de snelle aanstelling van Brood. 'We zijn zeer content dat we binnen korte tijd een nieuwe trainer hebben kunnen vinden die gepokt en gemazeld is in het voetbal en ook gelooft in onze visie en ons project.'

Bogers (55) is onder meer oud-trainer van Sparta. Hij is geen onbekende van Brood. De twee werkten tussen 2008 en 2010 al samen bij RKC. De Bredanaar droeg als verdediger de shirts van NAC Breda, RKC, KV Mechelen, Willem II en KFC Turnhout. Hij was als assistent-trainer werkzaam bij RKC, Urawa Red Diamonds (Japan), NAC, Willem II en NEC.

Chris Woerts onthulde maandag in Veronica Inside dat Ruud Brood de nieuwe trainer is van ADO. Bekijk hieronder het fragment.

NIEUWS: ‘Ruud Brood wordt de nieuwe trainer van ADO’
0:44
NIEUWS: ‘Ruud Brood wordt de nieuwe trainer van ADO’

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.