Terug

Volg Vandaag Inside

Adidas wil voetbalsters stimuleren met bonus

Adidas wil voetbalsters stimuleren met bonus

9 mrt 2019, 13:21

PARIJS (ANP) - Voetbalsters die onder contract staan bij Adidas ontvangen komende zomer dezelfde bonus als hun mannelijke collega's als ze in Frankrijk de wereldtitel veroveren. Het Duitse sportmerk wil zo bijdragen aan de emancipatie van vrouwelijke atleten. ,,Wij willen een volgende generatie vrouwelijke atleten inspireren. We willen stimuleren en barrières doorbreken", laat directeur Eric Liedtke weten.

De boodschap van Adidas volgt een dag na de aankondiging van alle voetbalsters uit de nationale selectie van de Verenigde Staten dat ze hun nationale bond hebben aangeklaagd wegens discriminatie. Ze beschuldigen de organisatie ervan mannelijke voetballers te bevoordelen. Die zouden meer verdienen, betere training krijgen en onder betere voorwaarden reizen.

De Amerikaanse voetbalsters zijn regerend én drievoudig wereldkampioen en wonnen vier keer goud op de Olympische Spelen. In Amerika werd de finale van het WK van 2015, het meest recente, op televisie bekeken door 23 miljoen mensen. Dat is een record wat betreft voetbal.

Nederland neemt komende zomer ook deel aan het WK in Frankrijk.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.