Terug

Volg Vandaag Inside

Adidas blokkeert verkoop Duitsland-shirt vanwege gelijkenissen met SS-logo

1 apr 2024, 14:45

Adidas blokkeert de verkoop van het nieuwe shirt van het Duitse nationale elftal met rugnummer 44. De cijfers lijken sterk op de SS-letters uit het nazi-tijdperk. De sponsor van de Duitse voetbalbond greep in na verontwaardigde reacties op social media."

Mensen uit ongeveer honderd landen werken bij Adidas. Ons bedrijf staat voor de bevordering van diversiteit en inclusiviteit, en als bedrijf voeren we actief campagne tegen vreemdelingenhaat, antisemitisme, geweld en haat in alle vormen", aldus woordvoerder Oliver Brüggen tegen persbureau dpa. "Pogingen om verdeeldheid zaaiende of uitsluitende standpunten te bevorderen, maken geen deel uit van onze waarden als merk."

Het Nederlands elftal verloor vorige week met 2-1 op bezoek bij Duitsland. Noa Vahle sprak Ronald Koeman, na afloop van het oefenduel. Bekijk het terug in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.