Terug

Volg Vandaag Inside

Adebayor mikpunt van kritiek: 'Ik doe met mijn geld wat ik wil'

Adebayor mikpunt van kritiek: 'Ik doe met mijn geld wat ik wil'

23 apr 2020, 13:37

Voormalig topvoetballer Emmanuel Adebayor is in zijn thuisland Togo het mikpunt van kritiek. De oud-speler van onder andere Arsenal, Real Madrid en Tottenham Hotspur heeft zich niet populair gemaakt omdat hij openlijk laat weten niet financieel te willen bijdragen aan de strijd tegen het coronavirus. "Ik doe met mijn geld wat ik wil", zegt Adebayor, die zijn laatste voetbaldagen sleet in Paraguay, maar inmiddels terug is in zijn geboorteland.

In veel Afrikaanse landen ontbreekt de noodzakelijke gezondheidshulp die nodig is om besmette mensen goed te helpen. Voormalig collega's als Didier Drogba (Ivoorkust) en Samuel Eto'o (Kameroen) droegen bij. Adebayor keerde via tussenstops in Parijs en Benin terug in zijn vaderland waar hij vijftien dagen in quarantaine verbleef en nu wordt bekritiseerd. "Sommige mensen denken zelfs dat ik het virus naar Lomé (hoofdstad van Togo) heb gebracht. Heel jammer, maar zo is dit land. Ze mogen me vergelijken met Drogba, met Eto'o, maar jammer voor hen: ik ben wie ik ben en ik doe altijd wat ik zelf wil."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.