Terug

Volg Vandaag Inside

Actie van Thijs Slegers zorgt nu al voor 10.000 extra donoren

Actie van Thijs Slegers zorgt nu al voor 10.000 extra donoren

14 feb 2023, 08:29

Na het applaus in De Kuip en het Philips Stadion stonden PSV en tv-zender ESPN maandag nog eens uitgebreid stil bij de actie van de ongeneeslijk zieke perschef Thijs Slegers. Inmiddels zijn al bijna tienduizend extra donoren geregistreerd, meldt het Eindhovens Dagblad.

Thijs Slegers heeft in anderhalve week tijd iets gerealiseerd wat niemand voor mogelijk had gehouden. De perschef van PSV heeft door een afstotingsziekte niet lang meer te leven en besloot zijn verhaal in te zetten om nog zoveel mogelijk stamcel- en bloeddonoren te werven.

Dat heeft een ongekend aantal nieuwe donorregistraties opgeleverd. Bij Matchis zijn inmiddels 7.000 nieuwe stamceldonoren geregistreerd, die met een ingreep misschien een leven kunnen redden. Slegers wierf in nauwe samenwerking met Philips en PSV ook bijna 3.000 nieuw bloeddonoren voor bloedbank Sanquin. Voor dit soort impulsen van het aantal donoren zijn normaal gesproken enorme campagnes nodig, die miljoenen kunnen kosten.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.