Terug

Volg Vandaag Inside

Achtste WK voetbal voor vrouwen van start

Achtste WK voetbal voor vrouwen van start

7 juni 2019, 06:57

De achtste editie van het wereldkampioenschap voetbal voor vrouwen begint vrijdag. Om 21.00 uur neemt het organiserende Frankrijk het voor 50.000 toeschouwers in Parijs op tegen Zuid-Korea. De wedstrijd wordt vooraf gegaan door een korte openingsceremonie.

Voor Frankrijk, automatisch geplaatst voor het WK, is het na een reeks oefenduels de eerste belangrijke wedstrijd in twee jaar tijd. Noorwegen en Nigeria zijn de andere landen in groep A. Zij treffen elkaar zaterdag.

Nederland speelt dinsdag om 15.00 uur tegen Nieuw-Zeeland de eerste groepswedstrijd. Canada en Kameroen zijn de overige twee opponenten in de poulefase. Als Europees kampioen wordt het team van bondscoach Sarina Wiegman tot de outsiders gerekend voor het goud. Het groepje favorieten bestaat vooral uit landen die al geruime tijd de dienst uitmaken in het vrouwenvoetbal: de Verenigde Staten, Japan en Duitsland, terwijl ook van Frankrijk veel wordt verwacht op het WK.

Johan en Willem raken het niet eens over vrouwenvoetbal

Johan en Willem raken het niet eens over vrouwenvoetbal
2:21
Johan en Willem raken het niet eens over vrouwenvoetbal

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.