Terug

Volg Vandaag Inside

Acht spelers FC Twente naar arbitragecommissie

Acht spelers FC Twente naar arbitragecommissie

1 nov 2018, 17:07

ENSCHEDE (ANP) - Spelersvakbond VVCS heeft namens acht voetballers van FC Twente een arbitragezaak aangespannen tegen de club uit Enschede. FC Twente zou, zonder dat hier afspraken over zijn gemaakt, loonheffing over de commissie voor zaakwaarnemers hebben ingehouden op het salaris van de spelers. Dat meldt de Vereniging van Contractspelers (VVCS) donderdag op haar website.

Volgens de VVCS heeft FC Twente buiten de voetballers om een afspraak met de Belastingdienst gemaakt. ,,Deze overeenkomst laat echter nadrukkelijk de ruimte om deze afdracht voor de speler fiscaal neutraal op te lossen", meldt de spelersvakbond.

De VVCS zegt FC Twente er op te hebben gewezen dat de club vrijwillig een overeenkomst heeft gesloten en dat de financiële gevolgen daarvan niet zomaar op de spelers afgewenteld kunnen worden. ,,Omdat Twente weigert om de inhoudingen te corrigeren resteerde niets anders dan de gang naar de arbitragecommissie van de KNVB", meldt de spelersvakbond.

De VVCS meldt niet om welke acht spelers het gaat.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.