Terug

Volg Vandaag Inside

AC Milan verslaat koploper Juve na razendsnelle comeback

AC Milan verslaat koploper Juve na razendsnelle comeback

8 juli 2020, 01:40

AC Milan heeft in de Serie A op sensationele wijze gewonnen van koploper Juventus. De subtopper leek op eigen veld na een uur bij een achterstand van 0-2 reddeloos verloren. Met drie treffers in amper zes minuten gaf de thuisclub de wedstrijd een onverwachte wending. In de slotfase besliste Ante Rebic het spectaculaire duel: 4-2.

De onnodige nederlaag deed Juventus niet al te veel pijn. Nummer 2 Lazio verloor dinsdagavond ook, met 2-1 bij Lecce. Daardoor bleef de marge tussen de twee titelkandidaten zeven punten, met nog zeven wedstrijden te spelen.

International Matthijs de Ligt was bij Juventus geschorst. Mede daardoor maakte de defensie van de titelhouder meer dan eens een gammele indruk. Namens AC Milan was Zlatan Ibrahimovic in de eerste helft een paar keer gevaarlijk. De Poolse doelman Wojciech Szczesny liet zich echter niet verrassen. Op slag van rust kwam de 38-jarige Zweed weliswaar tot scoren, maar het doelpunt werd wegens buitenspel afgekeurd.

Na de rust leek Juventus de zege snel veilig te stellen. Adrien Rabiot en Cristiano Ronaldo zorgden voor een comfortabele voorsprong. Mede dankzij de inbreng van Ibrahimovic wist AC Milan echter sterk terug te komen.

De oud-Ajacied benutte eerst een strafschop en gaf daarna de assist bij de gelijkmaker van Franck Kessié. Invaller Rafael Leão bracht in de 67e minuut de thuisclub op voorsprong waarna Rebic de indrukwekkende zege veiligstelde voor AC Milan, dat naar de vijfde plaats klom.

Juventus incasseerde in oktober 2013 voor de laatste keer vier treffers in de Serie A. Fiorentina won destijds eveneens met 4-2, nadat de 'Oude Dame' in dat duel ook een voorsprong van 2-0 had verspeeld.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.