Terug

Volg Vandaag Inside

AC Milan stapt opnieuw naar CAS

AC Milan stapt opnieuw naar CAS

25 dec 2018, 11:00

MILAAN (ANP) - AC Milan stapt opnieuw naar het internationaal sporttribunaal CAS. De club wil zo dreigende uitsluiting voor Europees voetbal voorkomen.

AC Milan heeft de afgelopen jaren veel meer geld uitgegeven dan er is binnengekomen. Daarom wilde de Europese voetbalbond de club dit seizoen al niet aan de Europa League laten deelnemen. AC Milan stapte echter met succes naar het CAS.

Het internationale sporttribunaal stelde dat de huidige nummer vijf van de Serie inderdaad te veel geld uitgaf, maar vond ook dat de situatie opnieuw bekeken moest worden omdat de Chinese eigenaren AC Milan hadden verkocht aan Amerikaanse investeerders.

Waarschuwing

Anderhalve week geleden kreeg AC Milan opnieuw een waarschuwing van de UEFA. De club moet de uitgaven voor 2021 aan de inkomsten aanpassen. Lukt dat niet, dan wordt de club twee seizoenen uitgesloten van Europees voetbal. Daarnaast mag de achttienvoudig landskampioen de komende jaren maar 21 spelers inschrijven voor Champions League of Europa League. Ook houdt de UEFA 12 miljoen euro aan Europese inkomsten in.

AC Milan hoopt nu dat het CAS die straffen weer terugdraait.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.