AC Milan ontsnapt aan eerste nederlaag

9 nov 2020, 00:04

AC Milan is ontsnapt aan de eerste nederlaag in de Serie A. De koploper kwam met 2-2 tegen subtopper Hellas Verona goed weg. Zlatan Ibrahimovic redde in de extra tijd een punt met een rake kopbal. Hij had eerder nog een strafschop gemist.

AC Milan begon dramatisch aan de wedstrijd. Na nog geen twintig minuten keek de thuisploeg al tegen een achterstand van 0-2 aan door treffers van Antonin Barak en Davide Calabria (eigen doel). Giangiacomo Magnani verkleinde in de 27e minuut de achterstand, ook met een treffer in eigen doel, waarna de thuisclub de jacht op de gelijkmaker inzette.

Ibrahimovic verzuimde AC Milan in de 65e minuut op gelijke hoogte te brengen. De 39-jarige vedette schoot de bal uit een strafschop over het doel van Verona. Op de valreep maakte hij die fout goed met de fraaie gelijkmaker.

AC Milan leidt met zeventien punten, gevolgd door Sassuolo met vijftien punten. Titelhouder Juventus staat vijfde met dertien punten.