Terug

Volg Vandaag Inside

AC Milan lijdt bij Spezia zeldzame uitnederlaag

AC Milan lijdt bij Spezia zeldzame uitnederlaag

13 feb 2021, 23:53

AC Milan heeft zaterdag in de strijd om de Italiaanse landstitel kostbare punten verspeeld. De koploper ging verrassend onderuit bij Spezia, dat als nummer 16 in de Serie A aan het duel was begonnen. Het was meer dan een jaar geleden dat AC Milan een uitwedstrijd voor de competitie had verloren.

Milan begon slap aan het duel en had het aan doelman Gianluigi Donnarumma te danken dat het niet al vroeg tegen een achterstand aankeek. Hij redde op een inzet van Riccardo Saponara. Een kopbal van Alessio Romagnoli was het enige Milanese gevaar voor de rust, de bal verdween net langs het doel.

In de 56e minuut was het dan toch raak voor Spezia. Giulio Maggiore kreeg de bal wat gelukkig voor de voeten via verdediger Romagnoli en trof van dichtbij het doel. Milan slaagde er maar niet in spits Zlatan Ibrahimovic te bereiken. In de 67e minuut werd het zelfs 2-0: Nahuel Estévez schoof de bal uit een vrije trap naar Simone Bastoni die hard raak schoot.

Milan bleef door de nederlaag op 49 punten staan. Stadgenoot Internazionale (47 punten) kan zondag bij winst op Lazio de koppositie overnemen. Titelverdediger Juventus, dat verloor van Napoli, heeft 42 punten.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.