Terug

Volg Vandaag Inside

Zware aardbeving treft Turks-Syrisch grensgebied

Zware aardbeving treft Turks-Syrisch grensgebied

20 feb 2023, 18:28

Twee weken na de zware aardbevingen in het zuiden van Turkije is het Turks-Syrische grensgebied opnieuw getroffen door een aardbeving. Die had volgens het Europees seismologisch centrum (EMSC) een kracht van 6.4. Getuigen zeggen dat er nieuwe schade is aan gebouwen in Antakya, de hoofdstad van de Turkse provincie Hatay.

Het epicentrum van de beving lag 14 kilometer ten zuidwesten van Antakya, op zo'n 10 kilometer diepte. Getuigen van persbureau Reuters zeggen dat de trillingen te voelen waren in Syrië, Egypte en Libanon.

Hatay is een van de zwaarst getroffen provincies van de eerdere aardbevingen. Zondag staakte Turkije de reddingswerkzaamheden in alle provincies, behalve Hatay en Kahramanmaras.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.