Terug

Volg Vandaag Inside

Aanwezigheid Brazilianen van belang voor Ajax-aankoop: 'Samen voor sambavoetbal zorgen'

Aanwezigheid Brazilianen van belang voor Ajax-aankoop: 'Samen voor sambavoetbal zorgen'

28 mrt 2020, 13:40

Ajax trok begin maart opnieuw een Braziliaanse voetballer aan. Het 18-jarige talent Giovanni kostte Ajax een opleidingsvergoeding van 500.000 euro en tekende voor 5 jaar. De aanvallende middenvelder wordt naast David Neres, Danilo en Antony de 4e Braziliaan in de selectie van de Amsterdammers. Op de website van Ajax laten de hoofdstedelingen de wereld kennismaken met het talent.

De tiener is door zijn vader vernoemd naar voormalig speler van FC Barcelona, Giovanni Silva de Oliveira. 'Maar Ronaldinho was mijn grote voorbeeld. De manier waarop hij dribbelde en scoorde was echt bijzonder', geeft het talent aan.

'Het voetballen op de straat en de trainingen bij de voetbalschool vormden mij als voetballer. Daarna werd ik ontdekt en op 10-jarige leeftijd maakte ik de overstap naar de jeugdopleiding van Santos. Tot mijn 17e speelde ik bij Santos en werd ook jeugdinternational van Brazilië', schetst Giovanni zijn nog jonge carrière.

Giovanni denkt dat hij veel kan leren van landgenoot en inmiddels vriend David Neres. 'Dat maakt dingen zeker makkelijker voor mij. Het had ook wel degelijk invloed op mijn beslissing om voor Ajax te kiezen. Ik hoop dat we met z’n vieren kunnen zorgen voor veel samba in Amsterdam.'

Voorlopig moet Giovanni, die aangeeft het liefst als nummer 10 te spelen, door het coronavirus nog even geduld hebben om zijn droom waar te maken. ’Ik wil een van de beste spelers van de wereld worden, de Champions League en het WK winnen. Of dat realistisch is? Ik geloof dat mijn dromen mogelijk zijn, als ik bescheiden blijf en hard werk. Trainen, trainen, trainen!', sluit hij af.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.