Terug

Volg Vandaag Inside

Aanvoerder Wijnaldum: 'Voorin moeten we 'gieriger' zijn'

Aanvoerder Wijnaldum: 'Voorin moeten we 'gieriger' zijn'

27 mrt 2021, 21:22

Aanvoerder Georginio Wijnaldum van Oranje gaf na de modale thuiszege in de WK-kwalificatie tegen Letland (2-0) toe dat het duel veel energie had gekost. "Zij stonden heel compact", analyseerde de middenvelder van Liverpool bij de NOS. "Ik wil niet zeggen dat het vinden van de ruimtes moeilijk was, want dat ging eigenlijk wel makkelijk. Maar ik weet niet hoeveel ballen zij van de lijn hebben gehaald. Misschien moeten we daarin wel wat 'gieriger' zijn. Om toch die goal te maken. Al met al was het goed dat we zoveel kansen hebben gecreëerd."

Wijnaldum bekende ook dat hij zijn wissel in de 79e minuut niet echt kon waarderen. "Ik was heel teleurgesteld, omdat ik graag wilde blijven staan. Ik had het gevoel dat ik nog wel tot scoren kon komen, omdat zij meer ruimte gingen weggeven achterin. Maar we moeten het zeker niet groter maken dan het is. Ik heb al gesproken met de bondscoach. Het is niks ergs. De spelers op de bank horen er ook bij natuurlijk. Dit was een goed moment om in te vallen. Goed ook voor het groepsproces."

Wijnaldum had genoten van de 5000 toeschouwers in de ArenA in het kader van de Fieldlab-experimenten. "Het was geweldig. De laatste keer dat ik voor publiek speelde was in december met Liverpool. Toen waren het er maar 2000. Laten we hopen dat dit een begin is naar fans terug in het stadion."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.