Terug

Volg Vandaag Inside

Aanvoerder Memphis wint met Lyon topper tegen PSG

Aanvoerder Memphis wint met Lyon topper tegen PSG

14 dec 2020, 00:12

In de Franse competitie heeft Olympique Lyon bij koploper Paris Saint-Germain een fraaie zege geboekt: 0-1. Namens de bezoekers kwam Tino Kadewere in de 35e minuut tot scoren. Door een rode kaart diep in de extra tijd voor Thiago Mendes beëindigde Lyon het duel met tien man.

De Braziliaanse middenvelder werd bestraft voor een harde charge op de linkerenkel van landgenoot Neymar. De aanvaller van PSG ging per brancard geëmotioneerd van het veld. Hij heeft vermoedelijk opnieuw een flinke blessure opgelopen. Neymar stond eerder dit seizoen door een peesblessure in zijn bovenbeen ook al geruime tijd aan de kant.

International Memphis Depay was gewoon van de partij bij Lyon. Door een lichte spierblessure was de aanvoerder van de Franse ploeg in de aanloop naar de topper nog een twijfelgeval. Hij ging in de 78e minuut naar de kant.

Verdediger Mitchel Bakker speelde bij PSG de gehele wedstrijd. Smaakmaker Kylian Mbappé viel in de 65e minuut in. Ook de Franse international kon in de slotfase de vierde competitienederlaag niet voorkomen. Neymar en Moise Kean faalden eveneens in de afwerking.

Op de ranglijst zakte PSG van de eerste naar de derde plaats. Lyon staat tweede, met evenveel punten als Lille. De nieuwe koploper heeft een beter doelsaldo. Lille versloeg eerder op zondag op eigen veld Bordeaux met 2-1. Verdediger Sven Botman kwam het hele duel bij de thuisclub in actie.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.