Aanvaller Lukaku schiet Inter langs Udinese

2 feb 2020, 23:46

Vooral dankzij Romelu Lukaku heeft Internazionale in de Serie A gewonnen bij Udinese (0-2). Na ruim een uur brak de Belgische aanvaller de ban. Hij scoorde met een bekeken schot in de verre hoek. Daarna benutte hij ook nog een strafschop. Dat was zijn zestiende competitietreffer. De nummer 2 bleef op drie punten van koploper Juventus.

Christian Eriksen (ex-Tottenham Hotspur) kon als debutant in de Serie A het verschil namens Inter nog niet maken. Hij werd in de 58e minuut gewisseld. Ploeggenoot Stefan de Vrij speelde de hele wedstrijd. Bij Udinese deed Bram Nuytinck 72 minuten mee. Marvin Zeegelaar viel in en Hidde ter Avest bleef op de bank.

Eerder op zondag won Juventus met 3-0 van Fiorentina. Cristiano Ronaldo scoorde twee keer uit strafschoppen. In blessuretijd was Matthijs de Ligt goed voor de derde Turijnse treffer.

Nummer 3 Lazio haalde tegen SPAL flink uit: 5-1. Topschutter Ciro Immobile scoorde twee keer. Ook ploeggenoot Felipe Caicedo bracht twee treffers op zijn naam. De vijfde goal nam de Nederlandse invaller Bobby Adekanye voor zijn rekening.