Terug

Volg Vandaag Inside

'Aantrekken van Ihattaren was wilde gok, combinatie van arrogantie, winstbejag en onwetendheid'

'Aantrekken van Ihattaren was wilde gok, combinatie van arrogantie, winstbejag en onwetendheid'

27 sep 2022, 20:58

Voor Sjoerd Mossou is het geen verrassing dat het tussen Mohamed Ihattaren en Ajax op niets lijkt te eindigen. De columnist vindt het 'triest, in alle denkbare betekenissen van het woord'.

"Het aantrekken van Ihattaren was in januari een wilde gok, gestoeld op een combinatie van arrogantie, winstbejag en een haast onvoorstelbare onwetendheid", schrijft Mossou in zijn column voor het Algemeen Dagblad. "Dat laatste is misschien wel het meest schrijnende aan het Amsterdamse gestunt met Ihattaren. Iedereen, werkelijk iedereen die ooit wat langer met de voetballer samenwerkte, had deze mislukking voorspeld, in de meeste gevallen met pijn in het hart."

Trainer Alfred Schreuder weet niet of en zo ja wanneer Ihattaren terugkeert in de selectie van Ajax. "Bij Ajax hebben ze ondertussen allang stilzwijgend afscheid van hem genomen", vervolgt Mossou. "Ihattaren kreeg geen vast rugnummer. De Amsterdamse club tracht het onderwerp al een tijdje verbeten dood te zwijgen, de kop in het zand, wachtend tot Ihattaren stilletjes terugkeert naar zijn werkgever Juventus."

Ajax huurt Ihattaren dit kalenderjaar van Juventus en moet voor januari beslissen of het de voetballer definitief overneemt. De Amsterdammers namen hem echter niet mee naar een trainingskamp in Oostenrijk. De club meldde aanvankelijk dat hij niet helemaal fit was, maar volgens De Telegraaf werd Ihattaren bedreigd. Hij zou ook nauwe banden met criminelen hebben. Ajax heeft nooit uitgelegd waarom Ihattaren niet meer met de selectie trainde.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.