Terug

Volg Vandaag Inside

Aanklager wil twee duels FC Den Bosch zonder deel publiek

Aanklager wil twee duels FC Den Bosch zonder deel publiek

30 jan 2020, 21:27

De aanklager betaald voetbal wil dat FC Den Bosch twee thuiswedstrijden zonder een deel van het publiek speelt. De aanklager stelde die straf voor bij de behandeling van de racismezaak voor de tuchtcommissie. "De pijn moet gevoeld worden waar die veroorzaakt is", aldus de aanklager.

Hij stelde voor de tribunevakken in stadion De Vliert waar op zondag 17 november de racistische bejegeningen richting Excelsior-aanvaller Ahmad Mendes Moreira vandaan kwamen, bij de komende twee thuiswedstrijden van Den Bosch leeg te houden. De supporters met een seizoenkaart op de betreffende vakken van de fanatieke oosttribune (M5, M6 en M7) mogen het stadion dan niet in.

Bovenop de twee thuiswedstrijden met deels lege tribunes stelde de aanklager ook nog een voorwaardelijke straf voor. Als een dergelijk incident in de toekomst nog eens gebeurt, moet Den Bosch nog één wedstrijd zonder een deel van het publiek spelen.

Fouten

Volgens de aanklager heeft Den Bosch zowel voor, tijdens als na de wedstrijd fouten gemaakt. Zo liet de club vijf zwarte pieten toe op de tribune, terwijl Den Bosch volgens de aanklager de gevoeligheid daarvan wist in het weekeinde dat Sinterklaas aankwam in Nederland. Ook zou de club tijdens het duel op een verkeerde manier hebben ingegrepen toen Mendes Moreira door een deel van het publiek racistisch werd bejegend. De aanvaller liep na een half uur heftig geëmotioneerd van het veld. De wedstrijd werd tijdelijk stilgelegd.

De aanklager verwijt Den Bosch ook dat het na afloop in eerste instantie het racisme bagatelliseerde. "In plaats van olie op de golven, werd er juist olie op het vuur gegooid.'

De tuchtcommissie buigt zich donderdag over de zaak en doet waarschijnlijk binnen twee weken uitspraak. De clubleiding van Den Bosch liet al voor de zitting weten iedere uitspraak te accepteren en zeker niet in beroep te gaan.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.