Terug

Volg Vandaag Inside

Aanklager seponeert rode kaart Twente-verdediger Oosterwolde

Aanklager seponeert rode kaart Twente-verdediger Oosterwolde

14 dec 2020, 14:40

Verdediger Jayden Oosterwolde van FC Twente krijgt geen schorsing na zijn rode kaart zondag tegen AZ. De aanklager betaald voetbal besloot de rode kaart te seponeren. Scheidsrechter Danny Makkelie, die Oosterwolde uit het veld had gestuurd, zei na afloop na het terugkijken van de tv-beelden al dat hij een foute beslissing had genomen.

Makkelie gaf in eerste instantie een strafschop, nadat AZ-aanvaller Zakaria Aboukhlal vlak voor tijd onderuit was gegaan bij een duel met Oosterwolde. Op advies van de VAR besloot de scheidsrechter om de penalty om te zetten in een vrije trap net buiten het zestienmetergebied, omdat de overtreding daar zou zijn ingezet. Makkelie trok rood voor de Twente-verdediger omdat het om een doorgebroken speler ging. Teun Koopmeiners schoot uit de vrije trap de 1-3 binnen.

Trainer Ron Jans van FC Twente kan de 19-jarige Oosterwolde zaterdag tegen VVV-Venlo gewoon weer opstellen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.