Terug

Volg Vandaag Inside

Aanklacht tegen Ronaldo: Portugees moet vrezen voor schorsing of boete

Aanklacht tegen Ronaldo: Portugees moet vrezen voor schorsing of boete

23 sep 2022, 16:30

Cristiano Ronaldo krijgt na vijf maanden alsnog straf voor het uit de handen slaan van een telefoon bij een supporter van Everton. De tuchtcommissie van de Engelse voetbalbond FA heeft de Portugese aanvaller van Manchester United officieel aangeklaagd voor "ongepast en/of gewelddadig gedrag".

Ronaldo sloeg op 9 april na de verloren competitiewedstrijd tegen Everton een telefoon uit de handen van een supporter die hem filmde. De 37-jarige Portugees, die zichtbaar geïrriteerd was, bood later via de sociale media zijn excuses aan. "Het is nooit gemakkelijk om je emoties in bedwang te houden na lastige momenten zoals we nu tegenkomen", schreef de Portugees later op Instagram. "Desalniettemin moeten we altijd respect houden, rustig blijven en het goede voorbeeld zijn voor alle jongeren die van dit mooie spelletje houden."

Ronaldo moest zich enkele weken geleden bij de politie van Liverpool verantwoorden voor dat incident. De politie handelde de zaak af met een waarschuwing. De FA gaat Ronaldo nu alsnog vervolgen. Hij kan een schorsing of een boete krijgen. Manchester United, de club van trainer Erik ten Hag, speelt op 2 oktober de eerste wedstrijd na de interlandperiode tegen stadgenoot Manchester City.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.