Terug

Volg Vandaag Inside

Aanhoudende ruzie met bondscoach kost Mazraoui en Ziyech Afrika Cup

Aanhoudende ruzie met bondscoach kost Mazraoui en Ziyech Afrika Cup

23 dec 2021, 11:55

Noussair Mazraoui gaat in januari niet naar de Afrika Cup met Marokko. Donderdagochtend maakte de Marokkaanse voetbalbond de selectie bekend voor het toernooi en ontbreekt de naam van de Ajacied. De uitsluiting lijkt nog altijd het resultaat van een eerdere botsing met bondscoach Vahid Halilhodzic. Ook Hakim Ziyech ontbreekt.

Halilhodzic heeft een moeizame verhouding met Mazraoui en Ziyech. De 69-jarige Bosniër riep de twee geboren Nederlanders de laatste maanden vanwege "ontoelaatbaar gedrag" al niet meer op voor de nationale ploeg.

Het toernooi om de Afrika Cup vindt tussen 9 januari en 6 februari plaats in Kameroen. El Karouani en Aboukhlal moeten zich, net als onder anderen Sofyan Amrabat, na de kerstdagen melden in Marokko. Ze spelen met hun land in de groepsfase tegen Ghana, de Comoren en Gabon.

Droom

"Als je jong bent, is het een van je dromen om voor je land uit te komen op grote toernooien", zegt Aboukhlal. "En dat is de Afrika Cup natuurlijk voor Marokko. Ik ben hier heel blij mee." De aanvaller, die bij AZ voornamelijk invaller is, debuteerde vorig jaar in de nationale ploeg en zat sindsdien vrijwel altijd bij de selectie. "Ik hoopte dus dat ik er nu ook bij zou zitten en dat is gelukkig gelukt." El Karouani, de vaste linksback van NEC, debuteerde ruim twee maanden geleden in de nationale ploeg.

"Ik denk dat we heel ver kunnen komen", zegt Aboukhlal. "We hebben in de kwalificatie voor het WK alles gewonnen. We maken veel goals en krijgen er weinig tegen. We hebben een goed team. Hopelijk kunnen we dat waarmaken op de Afrika Cup."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.