Terug

Volg Vandaag Inside

Aangifte tegen Sonja Bakker na nieuwe beschuldiging van plagiaat

Aangifte tegen Sonja Bakker na nieuwe beschuldiging van plagiaat

2 mrt 2022, 16:35

Advocaat Carlo Liefting heeft aangifte tegen Sonja Bakker gedaan om plagiaat. De advocaat vindt het onacceptabel dat Bakker door zou gaan met het plegen van plagiaat, ondanks het feit dat ze had beloofd daarmee op te houden, zo vertelt hij aan het ANP.

Meerdere foodbloggers en diëtisten beschuldigen Bakker ervan dat ze recepten heeft gekopieerd voor haar eigen boeken. Bakker schikte met de bloggers en beloofde in de toekomst geen recepten meer over te nemen. Dinsdag beschuldigden Janneke en Amande Koeman van het platform Foodsisters haar wederom van het plegen van plagiaat.

"Het irriteert me echt dat ze over de rug van mensen met een kleiner platform zo veel geld verdient", zegt Liefting in een reactie. De advocaat heeft daarom aangifte gedaan van onder meer "fraude, flessentrekkerij, feitelijke oplichting, valsheid in geschrifte en chantage". "Er moet iemand aangifte doen om de bal aan het rollen te krijgen, dus dan doe ik dat maar."

Bakker is tot op heden niet bereikbaar voor commentaar.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.