Terug

Volg Vandaag Inside

Aandeel Juventus flink omhoog na nieuws over Super League

Aandeel Juventus flink omhoog na nieuws over Super League

19 apr 2021, 21:22

De aandelen van Juventus zijn maandag na opening van de beurs met ruim 13 procent gestegen. De 'Oude Dame' is een van de twaalf clubs die in de nacht van zondag op maandag bekendmaakten een eigen competitie op te gaan zetten, de Super League. Het nieuws leidde tot een flinke stijging van de aandelenkoers.

Voorzitter Andrea Agnelli van Juventus wordt vicevoorzitter van de Super League. Florentino Pérez, de preses van Real Madrid, gaat als voorzitter aan de slag. Agnelli legde zijn functie neer als voorzitter van de ECA, de koepelorganisatie waar bijna 250 Europese voetbalclubs bij zijn aangesloten. De Italiaan had er vanuit die rol onlangs nog voor gepleit om de voorgestelde hervormingen van de Champions League te steunen.

Agnelli maakte echter een opvallende draai en staat nu met de twaalf Super Leagueclubs lijnrecht tegenover de UEFA, organisator van onder meer de Champions League. Sinds 2017 zit Agnelli als afgevaardigde van de ECA in het bestuur van de UEFA. Onduidelijk is nog of hij daarin blijft.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.