Terug

Volg Vandaag Inside

Aad de Mos ziet PSV als favoriet tegen Ajax

Aad de Mos ziet PSV als favoriet tegen Ajax

17 apr 2023, 14:59

In een video van het Eindhovens Dagblad blikt verslaggever Rik Elfrink samen met Aad de Mos vooruit op de directe strijd om plek 2 tussen PSV en Ajax van aankomende zondag. De analist vindt beide ploegen zwak, maar geeft PSV toch het voordeel van de twijfel.

"Beide teams hebben hun sterke en zwakke punten, de verdedigingen zijn beide natuurlijk héél kwetsbaar, dat zag je gister in beide wedstrijden ook", begint de Mos. "PSV heeft in de Johan Cruijff-schaal natuurlijk van Ajax gewonnen en in de competitie ook zeer overtuigend, dus ik zet mijn centen toch op PSV aankomende zondag."

Over hoe de Eindhovenaren de Amsterdammers kunnen bestrijden, is de oud-voetbaltrainer duidelijk: "PSV is echt goed op de counter, dan komen ze er razendsnel uit. Spelhervattingen kunnen ze goed benutten, zeker tegen Ajax is dat van belang want Ajax heeft weinig goede koppers. In thuiswedstrijden kan PSV sowieso wat meer, ik vond de thuiswedstrijd tegen Feyenoord het beste. Zondag wordt het echt de wedstrijd van 40 miljoen."

Volgens de Mos staat de bekerfinale van een week later volledig los van de competitiewedstrijd van komende zondag. "Dat is een hele aparte wedstrijd, daar gebeuren dingen…, ik kan me de vorige bekerfinale nog herinneren: PSV stond 1-0 achter en iedereen had het eigenlijk al opgegeven, totdat er een herboren PSV uit de kleedkamer kwam na rust. Dus dat heeft geen invloed en is een wedstrijd op zich. Ik denk dat het zondag 3-1 wordt voor PSV", besluit de analist.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.