Terug

Volg Vandaag Inside

Aad de Mos adviseert PSV over opvolging Schmidt: 'En daarna samen met Van Nistelrooij'

Aad de Mos adviseert PSV over opvolging Schmidt: 'En daarna samen met Van Nistelrooij'

3 feb 2022, 15:38

Roger Schmidt heeft PSV donderdag laten weten dat hij komende zomer gaat vertrekken uit Eindhoven. De Brabanders zullen tot die tijd aan de bak moeten in de zoektocht naar een geschikte opvolger. Volgens Aad de Mos zou Wim Jonk dé perfecte kandidaat zijn voor de vacature.

Tegenover ESPN is de oud-trainer duidelijk over het karakter van de gewenste kandidaat: 'Iemand met een PSV-DNA. Bij de jeugd doet PSV het fantastisch met de trainers. Leveren veel spelers: in tegenstelling tot Ajax, dat men altijd roemt. Er komen nu ook weer een aantal spelers aan, uit de Onder-17 en Onder-18', stelt De Mos, die graag een jonge trainer als opvolger ziet van de Schmidt: 'Het is goed gelukt met Cocu en wat minder met Van Bommel, maar ik zie in hem nog steeds een hele goede trainer. Die heeft zijn hand een klein beetje overspeeld buiten het voetbalgedeelte'.

'Ik zou iemand kiezen met een PSV-DNA en dan denk je snel aan Van Nistelrooij, maar die heeft al gezegd: Ik ben nog niet klaar, ik wil het niet. Nou ja, dan kom ik terecht bij Wim Jonk. Hij heeft ook bij PSV gespeeld en kent de club van binnen en van buiten. Hij is óók een bekwame trainer, anders kan je niet met FC Volendam twee jaar lang voor de titel meespelen. Ik zou het hem wel toevertrouwen en dan later misschien samen met Van Nistelrooij', besluit De Mos.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.