Terug

Volg Vandaag Inside

AA Gent heeft wereldprimeur: chips in bekers om biergooiers te identificeren

AA Gent heeft wereldprimeur: chips in bekers om biergooiers te identificeren

11 apr 2023, 00:00

AA Gent heeft een bijzondere manier gevonden om supporters die gooien met bier te kunnen identificeren. De Belgische club gaat over tot het verkopen van drankjes in nieuwe soort bekertjes, die voorzien zijn van een chiptechnologie. Een wereldprimeur, want nog geen één club maakt gebruik van deze technologie.

Vanaf 15 juni geldt er in België een verbod op wegwerpplastic. Volgend seizoen moeten dus alle Belgische profclubs een alternatief verzinnen voor de plastic bekers. AA Gent gaat in zee met Goodless Smart Group. Zij hebben een nieuwe technologie bedacht, genaamd 'Smartcups'. Het zijn nieuwe recyclebare bekers, met in de bodem een chip.

"De chip is gekoppeld aan een betaalkaart en daardoor zien we precies wie welk bekertje gekocht heeft", aldus de bedenker van de 'Smartcups' tegenover de Belgische krant De Tijd. Supporters betalen ook nog eens anderhalve euro borg voor de beker. Nadat de beker in een speciale bak wordt teruggegooid krijgt de supporter de borgsom teruggestort op de kaart waarmee betaald is.

Mede-oprichter Rudi De Kerpel legt uit dat de chip ook een tweede functie heeft, namelijk het oppakken van biergooiers. "Het zal gedaan zijn met bier gooien naar spelers op het veld, want via die chip weten we de daders te vinden", aldus De Kerpel.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.