Terug

Volg Vandaag Inside

A1 bij Voorst waarschijnlijk ook donderdagochtend dicht

A1 bij Voorst waarschijnlijk ook donderdagochtend dicht

27 juli 2022, 23:14

De A1 bij het Overijsselse Voorst is waarschijnlijk ook op donderdagochtend dicht in de richting van Amersfoort vanwege het afval dat daar woensdag uit protest gedumpt is door boeren. Rijkswaterstaat liet rond 22.00 uur weten dat het nog niet gelukt is een aannemer te vinden om het afval op te ruimen. Aannemers die dat in eerste instantie zouden doen, trokken zich terug na bedreigingen.

Er ligt onder meer asbest op de weg dat door een gespecialiseerd bedrijf verwijderd moet worden, zegt een woordvoerder. Daardoor is het goed mogelijk dat de weg de hele nacht dicht blijft. "In de ochtendspits moeten mensen er rekening mee houden dat de weg dicht is." Rijkswaterstaat roept weggebruikers die donderdagochtend op pad gaan op goed de verkeersinformatie te checken.

Op verschillende snelwegen werden woensdagochtend afval, strobalen en asbesthoudend materiaal in brand gestoken. 's Avonds was dat ook het geval langs de A2 bij Breukelen, waar hooibalen in lichterlaaie stonden. Datzelfde was volgens lokale media het geval langs de A50 bij Apeldoorn. Volgens Rijkswaterstaat zijn meerdere aannemers die ingeschakeld werden om de rommel op te ruimen lastiggevallen en heeft het bergingswerk daardoor vertraging opgelopen.

Vier veiligheidsregio's in het oosten van het land, Rijkswaterstaat en de politie Oost-Nederland deden woensdag vanwege de blokkades een oproep aan boerenactievoerders om te stoppen met onveilige acties.

Justitieminister Dilan Yeşilgöz waarschuwde de boeren die zich schuldig hebben gemaakt aan vernieling, brandstichting en bedreiging. "Je verliest niet alleen in rap tempo begrip voor je acties. Waar mogelijk spoort de politie je op", zei de minister op Twitter. "Een strafblad heeft gevolgen. Gebruik je verstand." Zo ver bekend zijn er nog geen aanhoudingen verricht.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.