Letschert bezorgt Utrecht diep in blessuretijd zege op Feyenoord

31 mrt 2019, 18:46

Feyenoord heeft de derde plaats in de eredivisie moeten afstaan aan AZ. De ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst knokte zich in de uitwedstrijd tegen FC Utrecht terug van een achterstand van 2-0, maar ging in de slotseconden alsnog voor de achtste keer dit seizoen onderuit: 3-2. Timo Letschert bezorgde de thuisclub de winst toen de extra tijd van 4 minuten al was verstreken.

Feyenoord heeft nu drie punten minder dan AZ, dat een dag eerder al won van FC Groningen (1-0). Het wordt voor de Rotterdammers nog een hele klus om zich rechtstreeks te plaatsen voor Europees voetbal. Buiten de eigen Kuip heeft Feyenoord sinds 9 december al niet meer gewonnen.

Twee weken na de nederlaag voor eigen publiek tegen Willem II (2-3) wisselde Van Bronckhorst zijn elftal op drie plaatsen, waarbij het passeren van Steven Berghuis het meest in het oog sprong. De rechtsbuiten, qua doelpunten en assists de meest waardevolle speler dit seizoen van zijn club, moest wijken voor Nicolai Jørgensen.

Minuut stilte

Na een indrukwekkende minuut stilte voor de slachtoffers van de schietpartij in een tram in Utrecht greep Feyenoord in de openingsfase het initiatief. Sam Larsson en Robin van Persie verzuimden de ploeg uit Rotterdam echter op voorsprong te zetten.

Niet Feyenoord, maar FC Utrecht nam na een half uur de leiding. Urby Emanuelson verschalkte keeper Kenneth Vermeer vanaf de rand van het strafschopgebied met een vrije trap, die via de binnenkant van de paal in het doel belandde (1-0). Sander van de Streek verdubbelde een kwartier na rust de voorsprong van de thuisclub, ingeleid door een fout van Vermeer. De doelman leverde de bal zomaar in bij Jean-Christophe Bahebeck, die Van de Streek in staat stelde de 2-0 binnen te schieten.

Veerkracht

Feyenoord toonde echter veerkracht. De ingevallen Berghuis leidde in de 64e minuut met zijn eerste actie de aansluitingstreffer van Larsson in. Van Persie kopte 10 minuten later de 2-2 binnen. De beste kansen waren in de slotfase voor Feyenoord, maar het winnende doelpunt viel aan de andere kant toen de klok al 95 minuten aangaf. Letschert kon een bal die via de paal terug het veld in kwam ongehinderd inkoppen.