Terug

Volg Vandaag Inside

8400 thuisfans bij start Bundesliga in Leipzig

8400 thuisfans bij start Bundesliga in Leipzig

1 sep 2020, 19:01

De Duitse voetbalclub RB Leipzig mag bij de eerste wedstrijd van het seizoen in de Bundesliga op 20 september tegen Mainz 8400 eigen fans toelaten. Dat is ongeveer 20 procent van de capaciteit van het stadion. Dat heeft de burgemeester van de stad bevestigd.

'De beslissing is genomen in nauw overleg met de gezondheidsautoriteiten', aldus burgemeester Burkhart Jung . 'En uiteraard onder strikte voorwaarden. We doen dit alles in het besef dat het met het virus nog lang niet voorbij is. Waar mogelijk willen we de mensen echter ook in de gelegenheid stellen hun gewone ritme weer zo veel mogelijk op te pakken. Dit is weer een klein stapje voorwaarts.'

De fans zullen zich in kleine groepen ophouden in het stadion, waar normaal gesproken ruimte is voor 42.000 toeschouwers. Ze zijn verplicht gezichtsmaskers te dragen en worden alleen toegelaten als ze uit Leipzig of de directe omgeving daarvan komen.

De toestemming die de plaatselijke autoriteiten hebben gegeven, kan worden ingetrokken als de situatie rond de verspreiding van het coronavirus in de regio verslechtert. In Duitsland worden per deelstaat verschillende maatregelen getroffen in de huidige crisis. Vooralsnog is Leipzig de eerste club uit de Bundesliga die toestemming krijgt supporters te verwelkomen.

Na de herstart in het afgelopen seizoen werd in de Bundesliga achter gesloten deuren gespeeld.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.