Terug

Volg Vandaag Inside

7 ongeschreven regels in het amateurvoetbal

7 ongeschreven regels in het amateurvoetbal

17 okt 2018, 19:05

Ze staan nergens genoteerd (tot nu), maar ze zijn er wel. De ongeschreven regels in het amateurvoetbal:

__1. Draag normale schoenen! __

Je kent ze wel, die typetjes met die opvallende schoentjes. Een absolute no-go! Mocht je als speler toch lak hebben aan deze regel, kan je er van uitgaan dat je een aantal flinke trappen gaat krijgen. (en terecht!)

__2. Zo traag als een slak? Trekken! __

Elk team heeft een aantal spelers die langer onder de douche staan dan dat ze op het veld hebben gestaan. Om deze spelers een handje te helpen is er het volgende bedacht: Degene die als laatste de kleedkamer verlaat moet hem eerst helemaal schoon trekken, zonder te zeuren.

3. Vals vlaggen

Zodra je thuis speelt ben je natuurlijk in het voordeel: supporters aan de zijlijn, spelen met bekende ballen én een partijdige vlagger. Ontstaat er een gevaarlijke situatie trekt de vlagger aan de noodrem en zwiert zijn vlag in de lucht: Buitenspel scheids!

4. De dikste moet keepen

Het is misschien niet heel aardig, maar het is wel het beste voor het team. En daar gaat het om: het team! Dus heb jij het hoogste BMI van de groep? Dan zijn de handschoenen voor jou!

5. Gallery play wordt genadeloos afgestraft

Net als aan opvallende schoentjes hebben we ook helemaal niks met 'Gallery play'. Denkt een tegenstander eens leuk de vedette uit te hangen, straffen we dit genadeloos af. Panna's, de akka en pirouetjes betekent schoffelen!

6. De slechtste speler krijgt één taak

Na een aantal trainingen en wedstrijden wordt duidelijk: Hij is de lul! De slechtste speler van het veld willen we niet meer op het veld zien, maar zorgt vanaf de zijkant voor zijn teamgenoten. Hij beheert de waterzak én de bidonkrat. Een belangrijke taak!

7. Een overwinning betekent een rondje van de trainer

Winnen is altijd leuk. Maar in het amateurvoetbal nóg leuker! 3 punten betekent een rondje van de trainer. Geen discussie mogelijk! Is jouw trainer hier niet van op de hoogte? Stuur dit artikel dan maar snel naar hem door..

René gaat stuk om flippende amateurtrainer

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.