Terug

Volg Vandaag Inside

5 rode kaarten bij amateurduel van Sneijder's DHSC: 'En daar had hij een flink aandeel in'

5 rode kaarten bij amateurduel van Sneijder's DHSC: 'En daar had hij een flink aandeel in'

27 mei 2022, 11:18

Tijdens het duel tussen Hoofdklassers DUNO en DHSC op Hemelvaartsdag werden er maar liefst vijf rode kaarten uitgedeeld. DUNO won met 2-1 in de laatste minuut van het DHSC van assistent-coach Wesley Sneijder, die volgens DUNO-trainer Gerrit-Jan Barten een groot aandeel had in de rode kaarten.

Voormalig Ajacied Mounir El Hamdaoui moest vlak voor de rust al vertrekken, net zoals twee spelers van DUNO. El Hamdaoui kreeg een directe rode kaart voor natrappen. Van de vijf rode prenten waren er twee voor DUNO. 'En daar had Sneijder vanaf de bank met zijn constante gepraat tegen scheids- en grensrechter een flink aandeel in', zei DUNO-trainer Gerrit-Jan Barten na afloop van de wedstrijd in gesprek met De Gelderlander. 'Die zat er de hele tijd bovenop: ’Heb je dat gezien?’, riep hij tegen de grens bij onze eerste rode kaart. Natuurlijk zegt zo'n vent 'ja’ tegen de recordinternational. Dat speelt gewoon mee.'

DUNO won uiteindelijk in de laatste minuut, dankzij Julian Hensen, die zelfs een tatoeage heeft van Ajax op zijn bovenbeen en Sneijder jarenlang zag spelen in de Johan Cruijff ArenA. 'Ik heb zelfs een seizoenkaart daar, dit is echt een droom voor me', vertelde Hensen. 'Dit is een sprookje, ja: al die jaren heb ik Sneijder zijn goals zien maken voor Ajax en voor Oranje, en nu ziet hij mij voor zíjn neus scoren.'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.