Terug

Volg Vandaag Inside

In beeld: 18-jarige Wout Weghorst in actie voor amateurclub DETO

In beeld: 18-jarige Wout Weghorst in actie voor amateurclub DETO

14 jan 2023, 00:00

Wout Weghorst heeft een bijzonder carrière pad bewandeld. De Oranje-international speelde namelijk op 18-jarige leeftijd nog bij amateurclub DETO. Vrijdag tekende Weghorst een contract bij Manchester United.

Weghorst begon zijn carrière in 2012 bij FC Emmen, dat indertijd in de eerste divisie uitkwam. De spits speelde vervolgens voor Heracles Almelo, AZ en de Duitse club VfL Wolfsburg, waarna hij begin vorig jaar naar Burnley vertrok. Na een teleurstellend half jaar en degradatie uit de Premier League werd Weghorst afgelopen zomer aan Besiktas verhuurd. Hij had in de Engelse competitie twee doelpunten gemaakt voor Burnley.

"Ik voel me bevoorrecht om bij Manchester United te gaan spelen", verklaarde Weghorst. "Ik heb in het verleden tegen de club gespeeld en het is een fantastisch gevoel om nu de kans te krijgen om het beroemde rode shirt aan te trekken. Ik heb de vooruitgang van United gezien onder Erik ten Hag dit seizoen en ik kan niet wachten om mijn rol te gaan spelen om het team zijn doelen te helpen verwezenlijken. Wat er ook gebeurt in de komende maanden, ik kan beloven alles te geven voor de club zolang ik hier ben."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.