Terug

Volg Vandaag Inside

13 doden, onder wie 7 kinderen, door schietincident op school in Rusland

13 doden, onder wie 7 kinderen, door schietincident op school in Rusland

26 sep 2022, 12:18

Een man heeft maandag zeker dertien mensen doodgeschoten op een school in de Russische stad Izjevsk. Onder de slachtoffers zijn zeven kinderen en zes volwassenen, meldt het onderzoeksteam.

Bij het schietincident zijn ook veertien kinderen en zeven volwassenen gewond geraakt. De schutter heeft zichzelf om het leven gebracht. Wat zijn motief was, is niet duidelijk. Ook zijn identiteit is nog niet vastgesteld. De man droeg volgens het onderzoeksteam een bivakmuts en een zwart T-shirt met nazisymbolen.

De stad Izjevsk ligt ongeveer 950 kilometer ten oosten van Moskou.

Rusland is in de recente jaren opgeschrikt door meerdere fatale schietincidenten op scholen. In april dit jaar werden twee kinderen en een leraar doodgeschoten op een kleuterschool in de Russische regio Oeljanovsk. In 2021 vielen negen doden op een school in de stad Kazan en zes doden op een universiteit in de stad Perm.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.