Terug

Volg Vandaag Inside

10 clubs uit Nederland en België vergaderen over BeNeLiga

10 clubs uit Nederland en België vergaderen over BeNeLiga

31 mei 2019, 18:30

Afgelopen dinsdag is heeft in het Philips Stadion een oriënterend gesprek plaatsgevonden tussen 10 Nederlandse en Belgische clubs over een mogelijke BeNeLiga, meldt Voetbal International. Voorlopig bevindt het project zich in de beginfase, waarin men gaat onderzoeken wat een mogelijke samenwerking sportief en economisch op gaat leveren.

Vertegenwoordigers aanwezig van Ajax, PSV, Feyenoord, AZ, Vitesse, FC Utrecht, Club Brugge, Standard Luik, Anderlecht en RC Genk waren aanwezig bij het overleg. AA Gent was verhinderd.

Het overleg over een gezamenlijke competitie heeft plaatsgevonden in verband met de mogelijke aanstaande veranderingen in de Europese competities. Vanaf 2024 overweegt de UEFA om een grote Europese liga in te voeren. Op die manier zouden tickets voor Europese toernooien niet meer kunnen worden verdiend in de nationale competities.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.