PSV begint Europa League-avontuur met gelijkspel

Europa League

8 sep 2022, 20:42

PSV is er niet in geslaagd de eerste wedstrijd in de groepsfase van de Europa League te winnen. De Eindhovenaren kwamen voor eigen publiek niet verder dan een gelijkspel tegen Bodø/Glimt, de huidige nummer 2 uit de Noorse competitie: 1-1.

PSV kreeg via Yorbe Vertessen na ruim een half uur spelen een grote kans om de score te openen. De Belg schoot de bal voorlangs. Bodø/Glimt had kort voor rust wel succes. De Deen Albert Grønbaek schoot de bal in de verre hoek raak: 0-1.

Na een pass met de hak van Anwar El Ghazi maakte Cody Gakpo in de 63e minuut gelijk. Verder kwam PSV niet. Doelman Walter Benítez voorkwam met twee goede reddingen in blessuretijd zelfs een nederlaag.

Volgende week neemt PSV het tijdens de tweede speelronde in Londen op tegen Arsenal.