PSV speelt in knotsgek duel gelijk tegen Kopenhagen

Conference League

10 mrt 2022, 23:00

PSV heeft de eerste wedstrijd tegen FC Kopenhagen in de achtste finales van de Conference League niet kunnen winnen. De Eindhovenaren speelden voor eigen publiek in een doelpuntrijk duel gelijk: 4-4.

PSV had het aan zichzelf te wijten dat het niet wist te winnen van de Denen. Vooral in de eerste helft gaf het elftal van trainer Roger Schmidt veel ruimte en kansen weg. Bij rust leidde Kopenhagen ruim: 1-3. Het doelpunt van PSV kwam op naam van Cody Gakpo.

In de tweede helft was de thuisclub beter. Invaller Ritsu Doan maakte al snel 2-3. Gakpo miste na ruim een uur spelen een strafschop, maar scoorde daarna alsnog (3-3). Na een fout van Ibrahim Sangaré, nam Kopenhagen weer de leiding. Eran Zahavi kopte de 4-4 binnen.

De return in Kopenhagen is volgende week.