Feyenoord verspeelt diep in blessuretijd zege op Slavia Praag

Conference League

7 apr 2022, 20:51

Feyenoord heeft geen feestje kunnen maken van de eerste Europese kwartfinale in twintig jaar. De club uit Rotterdam knokte zich in de tweede helft van het thuisduel met Slavia Praag in de Conference League terug van een achterstand (1-2) maar verspeelde diep in blessuretijd een zege (3-3).

Orkun Kökçü dacht in de 86e minuut voor de winnende treffer te tekenen, maar Ibrahim Traoré dompelde de meeste fans in De Kuip in de 95e minuut in rouw. Beide ploegen treffen elkaar komende donderdag in de hoofdstad van Tsjechië voor een allesbeslissende return.

Feyenoord heeft de Conference League omarmd om het seizoen echt succesvol te maken. Spelers en supporters van de nummer 3 van de Eredivisie hebben nog lang niet genoeg van het derde toernooi van de UEFA. Het Europese avontuur startte in de voorronden met wedstrijden tegen Drita, Luzern en IF Elsborg. Daarna volgden er groepsduels met Union Berlin, Maccabi Haifa en Slavia Praag en een achtste finale tegen Partizan Belgrado. Slavia Praag en de winnaar van de dubbele ontmoeting tussen Olympique Marseille en PAOK Saloniki moeten de laatste hindernissen op weg naar de finale van 25 mei in Tirana worden.

Feyenoord beleefde een vliegende start. Luis Sinisterra, de man in vorm, schoot al na tien minuten raak. De Colombiaan vierde alweer zijn negende treffer van dit seizoen in de Conference League. Orkun Kökçü was dichtbij de 2-0 maar raakte de lat. Slavia Praag wankelde zonder de afwezige basisspelers Aiham Ousou, Srdjan Plavsic, Lukas Masopust en Petr Sevcík. Toch kwamen de Tsjechen vlak voor rust op gelijke hoogte.

Peter Olayinka scoorde, terwijl zijn ploeggenoot Yira Sor hinderlijk buitenspel leek te staan. In de kwartfinales van de Conference League is er geen videoscheidsrechter om dat nog eens rustig te controleren. De spelers van Feyenoord protesteerden hevig en het legioen zong: 'UEFA maffia'. Het mocht allemaal niet baten, de Turkse arbiter Halil Unut Meler keurde de gelijkmaker goed.

Bryan Linssen mocht weer eens beginnen bij de thuisploeg. De spits werkte hard maar bleef ongevaarlijk. Hij moest na ruim een uur plaatsmaken voor Cyriel Dessers. De verdedigers van Feyenoord kregen het in de tweede helft steeds lastiger met de snelle aanvallers Olayinka en Sor van de bezoekers. Sor miste eerst nog een grote kans voordat hij in de 67e minuut wel doel trof (1-2). Even was het stil in De Kuip, maar dat veranderde na de 2-2 van Marcos Senesi in de 74e minuut. De Kuip trilde na de treffer van Kökçü (3-2), maar na de 3-3 van Traoré verlieten de fans van Feyenoord teleurgesteld het stadion.