FC Twente kan thuis geen wonder verrichten tegen Fenerbahçe

Conference League

31 aug 2023, 21:02

FC Twente heeft geen wonder kunnen verrichten tegen de Turkse club Fenerbahçe in de play-offs van de Conference League. De ploeg zocht weliswaar onverschrokken de aanval in de eigen Grolsch Veste, maar kon de nederlaag van 5-1 een week geleden in Istanbul niet wegwerken. De club van trainer Joseph Oosting verloor zelfs met 1-0 in eigen huis en is uitgeschakeld in Europa. Edin Dzeko benutte in de tweede helft een strafschop namens de bezoekende club.

Twente miste tegen Fenerbahçe de geblesseerde Mees Hilgers en kon ook Joshua Brenet niet inzetten. Youri Regeer was geschorst vanwege zijn rode kaart in de uitwedstrijd. Bij Fenerbahçe stonden oud-Ajacied Dusan Tadic en Jayden Oosterwolde in de basis.

De club uit Enschede wilde aan het publiek laten zien dat het de Turkse topclub wel degelijk partij kan bieden en zocht vanaf het eerste fluitsignaal de aanval. Al in de 2e minuut had Twente op voorsprong kunnen staan. Daan Rots gaf de bal voor op Ricky van Wolfswinkel, die net naast tikte. Rots krulde na 20 minuten spelen de bal ook naast het doel van keeper Irfan Can Egribayat. Er vielen geen goals in de eerste helft, maar wel zeven gele kaarten. De scheidsrechter moest de verhitte gemoederen af en toe bedaren.

De tweede helft gaf een vergelijkbaar beeld. Twente nam het initiatief en bleef zoeken naar gaatjes in de defensie van de Turkse club. Sem Steijn leverde een gevaarlijk schot af en Michel Vlap ramde de bal uit een vrije trap tegen de paal, maar de begeerde treffer kwam maar niet. Die viel tot grote teleurstelling van het bijna volle stadion aan de andere kant, in het doel van Twente-doelman Lars Unnerstall. Robin Pröpper werkte de doorgebroken Joshua King binnen de 16-meter tegen de grond en de Italiaanse arbiter Fabio Maresca kon niet anders dan een penalty geven. Dzeko wist raad met het buitenkansje.