AZ door West Ham United uitgeschakeld in halve finale Conference League

Conference League

18 mei 2023, 22:53

AZ is uitgeschakeld in de halve finales van de Conference League. Het elftal van trainer Pascal Jansen verloor in het AFAS Stadion in blessuretijd van West Ham United: 0-1. West Ham was vorige week in Londen tijdens de eerste ontmoeting al met 2-1 te sterk.

AZ speelde voor rust in een laag tempo en wist nauwelijks kansen te creëren. In de tweede helft werden de Alkmaarders gevaarlijk en waren onder anderen Sven Mijnans en Pantelis Hatzidiakos in de buurt van een doelpunt. Voor West Ham miste Nayef Aguerd in de slotfase een opgelegde kans. In blessuretijd scoorde invaller Pablo Fornals alsnog.

AZ stond in 2005 voor het laatst in de halve finale van een Europees clubtoernooi. Het elftal van de toenmalige trainer Co Adriaanse strandde toen in de UEFA Cup tegen Sporting Portugal.

West Ham speelt woensdag 7 juni in Praag tegen FC Basel of Fiorentina.