AZ boekt knappe zege op bezoek bij Lazio in achtste finale Conference League

Conference League

7 mrt 2023, 20:37

AZ heeft de uitwedstrijd tegen Lazio in de achtste finales van de Conference League gewonnen. De club begint volgende week donderdag met een voorsprong van 2-1 aan de return in Alkmaar.

Pedro schoot Lazio in de 18e minuut op voorsprong. AZ had het vooral in de openingsfase van het duel erg lastig maar kwam in de 45e minuut op gelijke hoogte in een slecht gevuld Stadio Olimpico. Vangelis Pavlidis bekroonde een mooie aanval met de gelijkmaker (1-1). Milos Kerkez schoot AZ in de 62e minuut naar 1-2. Jesper Karlsson bereidde beide treffers van de bezoekers voor.

Lazio won afgelopen vrijdag nog de uitwedstrijd van Napoli (0-1), de trotse koploper van de Serie A. De thuisploeg miste de geblesseerde aanvoerder Ciro Immobile en liet basisspelers als Matías Vecino en Alessio Romagnoli pas na rust invallen. AZ speelde zonder de geblesseerde verdedigers Bruno Martins Indi, Sam Beukema, Zinho Vanheusden en Maxim Dekker. Ook de middenvelders Dani de Wit en Riechedly Bazoer waren nog niet inzetbaar.