Ajax naar achtste finales Conference League na zege in verlenging bij Bodø/Glimt

Conference League

22 feb 2024, 21:27

Ajax heeft met heel veel moeite de achtste finales van de Conference League bereikt. Uitgerekend de ingevallen Kenneth Taylor, de laatste weken uitgefloten door het Amsterdamse publiek, maakte in de tweede helft van de verlenging van het uitduel met Bodø/Glimt het winnende doelpunt (1-2, zie video hierboven), na een gelijkspel vorige week in de Johan Cruijff ArenA (2-2).

Steven Berghuis schoot Ajax in de 34e minuut op voorsprong, op aangeven van Brian Brobbey die even later geblesseerd uitviel. De bezoekers uit Amsterdam moesten na 48 minuten verder met tien man. Josip Sutalo kreeg een rode kaart voor een overtreding op Hakon Evjen, een oud-speler van AZ.

Ook Bodø/Glimt haalde het eindsignaal niet met elf spelers. Albert Grønbæk kreeg in de 65e minuut een tweede gele kaart, na een overtreding op Benjamin Tahirovic. De Deense middenvelder van de thuisploeg scoorde vorige week tweemaal in de Johan Cruijff ArenA. Patrick Berg stelde in de 83e minuut een verlenging veilig voor Bodø/Glimt.

Na de treffer van Taylor valk voor het einde van de verlenging tikte doelman Ramaj nog een schot van Berg tegen de lat.