Uitgerekend Kane leidt Spurs in Manchester langs City

19 feb 2022, 20:20

Uitgerekend Harry Kane heeft Tottenham Hotspur in de Premier League op sensationele wijze aan de zege geholpen op Manchester City. Diep in blessuretijd bepaalde Kane met een kopbal de eindstand op 2-3. Hij kopte in de 95e minuut raak, op aangeven van Dejan Kulusevski.

Kort voor de winnende treffer leek City juist een gelijkspel te hebben afgedwongen. Riyad Mahrez had in de 92e minuut een strafschop benut. Kane had eerder ook voor de 1-2 getekend. Kulusevski had de Spurs op voorsprong gezet, Ilkay Gündogan nam namens City de 1-1 voor zijn rekening.

Kane leek afgelopen zomer de overstap te maken van de Spurs naar City, maar tot een overeenkomst kwam het nooit. De mogelijke transfer hield Engeland maandenlang bezig.

Eerder dit seizoen verloor Manchester City ook al in Londen van de Spurs (1-0). Op eigen veld werd dit seizoen alleen nog maar verloren van Crystal Palace.

Door de nederlaag van koploper City bedraagt het gat met Liverpool nog 6 punten, terwijl Liverpool nog een duel tegoed heeft. De nummer 2 won eerder op de dag met 3-1 van Norwich City.