Real voorkomt in laatste kwartier puntenverlies tegen Osasuna

1 mei 2021, 22:55

Real Madrid heeft in de strijd om de Spaanse voetbaltitel puntenverlies moeizaam voorkomen. Het elftal van trainer Zinédine Zidane miste tegen Osasuna vele mogelijkheden. Real won door twee treffers in het laatste kwartier alsnog: 2-0.

Real behoudt zo een achterstand van 2 punten op koploper Atlético Madrid, dat eerder op zaterdag bij Elche ook dicht bij een misstap was (0-1). FC Barcelona kan zondag bij winst op Valencia in punten weer naast Real Madrid komen.

Toni Kroos en Luka Modric startten op de reservebank bij Real Madrid, dat komende week de return tegen Chelsea speelt in de halve finales van de Champions League (1-1). Eden Hazard had voor het eerst sinds eind januari weer een basisplaats in de competitie. De Belg schoot in de 3e minuut de bal hoog en hard over.

Veel kansen

Het bleef niet bij die ene schotpoging. Real kreeg vele kansen. Een schot van Luiz Araujo werd in de 6e minuut geblokt. Osasuna-doelman Sergio Herrera onderscheidde zich de eerste helft met enkele goede reddingen, onder meer op twee kopballen van Eder Militao.

Osasuna haalde wonderwel de rust zonder tegendoelpunt. Ook de tweede helft maakte Real het spel. Het doelpunt wilde opnieuw lange tijd niet vallen. Een kwartier voor tijd was het, tot zichtbare opluchting van Zidane, toch raak. Eder Militao kopte raak uit een hoekschop. Kort daarna zorgde Casemiro voor de 2-0.