PSG verslaat Lille na wissel van Messi in de rust

29 okt 2021, 23:06

Paris Saint-Germain heeft in de Franse voetbalcompetitie landskampioen Lille met 2-1 verslagen. De ploeg uit Parijs stond in het eigen Parc des Princes lang op achterstand, maar trok de wedstrijd in het laatste kwartier naar zich toe via doelpunten van aanvoerder Marquinhos en Ángel Di María: 2-1. Lionel Messi werd in de rust al gewisseld door trainer Mauricio Pochettino.

Lille, zonder de geblesseerde verdediger Sven Botman, was na een half uur op voorsprong gekomen via Jonathan David. De Canadees tikte de bal op aangeven van Burak Yilmaz langs keeper Gianluigi Donnarumma. PSG, dat afgelopen week niet verder kwam dan 0-0 tegen Olympique Marseille, wist in de eerste helft amper kansen te creëren.

Messi keerde na rust niet meer terug op het veld. De 34-jarige Argentijn, die nog altijd wacht op zijn eerste treffer in de Ligue 1, had een dag voor de wedstrijd apart van de groep getraind vanwege lichte spierklachten. Messi verscheen desondanks aan de aftrap, net als onder anderen Georginio Wijnaldum die voor het eerst sinds 22 september weer eens mocht starten, als vervanger van de geblesseerde Marco Verratti.

Zonder de zieke Kylian Mbappé en de gewisselde Messi wist PSG in de slotfase puntenverlies te voorkomen. Op aangeven van Di María volleerde Marquinhos de gelijkmaker binnen. De Argentijn schoot in de 88e minuut zelf raak, na voorbereidend werk van Neymar. Wijnaldum was enkele minuten daarvoor gewisseld.

PSG gaat stevig aan kop met 31 punten uit twaalf wedstrijden. Lille heeft pas 15 punten en staat daarmee in de middenmoot.