Kramer helpt RKC aan stunt tegen AZ

14 aug 2021, 18:24

RKC Waalwijk heeft gezorgd voor een enorme verrassing door AZ opzij te zetten in de eerste speelronde van de Eredivisie (1-0). Michiel Kramer scoorde het enige doelpunt van de avond in de 45ste minuut.

Zonder veel bekende gezichten uit de laatste seizoenen is AZ het nieuwe voetbaljaar slecht begonnen. De nummer 3 van de vorige editie van de Eredivisie verloor het uitduel met RKC Waalwijk.

Michiel Kramer maakte vlak voor rust het enige doelpunt voor de thuisploeg. De openingstreffer kwam niet helemaal als een verrassing. Iliass Bel Hassani en Richard van der Venne waren voor het doelpunt van de ervaren spits ook al dichtbij de 1-0.

AZ opende nog wel aardig. Maar Zakaria Aboukhlal en Dani de Wit stonden buitenspel toen ze scoorden. Trainer Pascal Jansen wil dit seizoen ook zonder de vertrokken Myron Boadu, Calvin Stengs, Marco Bizot en Jonas Svensson in de top vier van de Eredivisie eindigen. Maar AZ werd pas gevaarlijk nadat Teun Koopmeiners en de van Willem II overgekomen Vangelis Pavlidis na een klein uur in het veld kwamen.

Koopmeiners was op de bank begonnen omdat hij nog steeds op een mooie transfer aast. Pavlidis miste drie kansen op de gelijkmaker. Bij AZ ontbrak ook de geblesseerde Owen Wijndal. Fredrik Midtsjø was ook onvoldoende fit maar viel nog wel in. Dani de Wit miste in blessuretijd nog een kans om AZ naar een gelijkspel te koppen.